Chandler

Chandler

torstai 12. syyskuuta 2013

Lohennahkasipsit

Heti alkuun täytyy sanoa, että en ole lukenut mitään virallisia ravitsemussuosituksia siitä, voivatko kaikki koirat syödä kalan nahkaa ja voiko siitä joillain määrillä tulla jotain terveyshaittoja. Oma järkeni sanoo, että kerta petoeläimet eivät tuosta luonnossakaan nirsoile, meillä koira r a k a s t a a tätä, eikä kokeiluista ole tullut minkäänlaisia toksisia tai allergisia reaktioita, ei tämä ihan myrkkyä voi olla. Jos joku tietää asiasta paremmin niin saanee huomauttaa! :)

Elikäs, tässäpä taas yksi kotitekoinen ja luonnonmukainen palkintoherkku. Chandlerin suosioasteikossa sitä lajia, että silmät kierossa hotkitaan - eli melekosen korkealla. Nykyään meillä on itsestään selvää, että kalapäivänä mitään ei heitetä pois: fileet syödään itse, ruodoista ja päästä keitetään liemi (ja siitä jäävät vihannekset sekä ruodoista irtoavat lihat menevät Chämpyn iltapalakuppiin) ja nahkat kuivataan Chandlerin omiksi sipseiksi.

Resepti on erittäin yksinkertainen: irroita kypsä liha fileestä, lähtee tosi nätisti irti, ja laita jälkilämmölle kuivumaan uuniin tai grilliin, missä ensin kalan omiin tarpeisiisi valmistitkin. Saavat kuivua ihan taittamalla katkeaviksi, rapeiksi ja rouskuviksi. Pannulla en ole koittanut, mutta miksei? Grillissä ne tulivat hyvinkin nopeasti, n. 20 minuuttia.

Itse olen taitellut tuosta ihan suupalan kokoisia herkkuja "vähän paremmiksi palkinnoiksi" tai käyttänyt megapalkintona reenien päätteeksi ihan kokonaisena. Sanotaanko näin että kyllä palkkautuu!

Aseta nahat grillille ylätasolle, kansi kiinni,
ja anna kuivua jälkilämmössä.
Grillin ei siis tarvitse olla eää päällä.

Valmiit sipsit ovat rapeita ja katkeavat
helposti taitettaessa.

Vóla!


Testaa, maistuuko.4 kommenttia:

 1. Tätä täytyy kokeilla, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 2. ei ole vaarallista, kunhan ei pääse syömään kokonaista suolattua nahkaa.

  VastaaPoista
 3. Testattu on, koiruuksilla seisoi silmät päässä vielä varttitunti ensimmäisen koemaistelun jälkeen :D

  VastaaPoista
 4. Hahaa, ei muuta ku seuraavaa lohipäivää odottelemaan! :D

  VastaaPoista