Chandler

Chandler

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Tekevälle sattuu, osa 2

Hehei, meillä on vaihteeksi tassu paketissa!

Chandlerin kanssa ollaan nautittu mahtavista pääsiäisilmoista. Käytiin pitkäperjantaina piiiiitkä lenkki Perämeren jäällä Kemissä ollessamme. Kierreltiin saaria, hanki jään päällä kantoi mahtavasti, ensin paistoi aurinko ja myöhemmin rannan päälle nousi valtava, oranssi täysikuu. Aijai mitkä puitteet!

Riemu tarttuu koiraan ja jäällä ei vauhtia säästellä. En tiedä minkä lumipallon perässä sitä silloin juostiin, kun äkkijarrutuksen seurauksena vasemman etutassun kannuskynsi alkoi vuotaa verta. No, Chandler ei sitä huomannutkaan. Kotona putsattiin haava mutta mitään rikkeymää ei enää löydetty, vuoto oli tyrehtynyt nopeasti. Ei ontumista, ei juuri edes nuolemista - Chandleriä tassu ei vaivannut.

Lauantaina Leluhirmun lempinimen pentukurssilla aikanaan saanut Chandler törmäsi joten kuten pöytään palloa hakiessaan sillä seurauksella, että edellisenä päivänä vuotanut kynsi sojotti 90° sivulle. No, siitähän onkin jo kuukausi kun saatiin edelliset kynsivauriot hoidetuksi, olihan jo aikakin kai sattua uusi haaveri?!? Tätä ei siis biotiini-sinkki-ravintolisilläkään saatu estetyksi.

Sillä, että kiihtyy nollasta sataan sekunnissa,
on kuulemma semmonen varjopuoli,
että musta tulee tapaturma-altis.
Ei mun menoa silti hirveästi aleta rajoittamaan,
sillä en olisi onnellinen,
jos multa kiellettäisiin kaikki vauhtileikit.
Just ennen ku tyrin sen kynnen, niin mamma mietti, että näytän ihan superonnelliselta
loikkiessani riemuissani pitkin jäätikköä.

Katsottiin parhaaksi aikaistaa Ouluun lähtöä päivällä, sillä kipulääkkeet ja hoitovälineet olivat siellä. Kemin hulinssa Chandler ei malta olla kauaa rauhassa kun leikittäjiä on paljon. Eipä tuo kynsi koiran menoa taaskaan vaivannut,vaikka sojottikin länteen ja itään, mutta annettiin yötä vasten kipulääkettä. Välillä vähän nuoleskeli sitä ja yöllä oli saanut siteenkin pois. Ajateltiin, että viedään koira pyhien jälkeen eläinlääkärille, mutta varmistettiin asia soittamalla päivystykseen. Puhelimen päässä sanottiin, että parempi olisi poistaa kynsi nyt akuutissa vaiheessa, mutta voidaan ihan hyvin odottaa tiistaihinkin. Ounasteli vain, että pääsiäisen jälkeen voi olla ajanvarauksessa ruuhkaa, ja kerta meillä vakuutuskin nyt on, niin lähdettiin sitten saman tien kynnen poistoon.

Chandler oli eläinlääkärissä erittäin reipas, vaikka tassuun varmaan sörkittäessä sattuikin. Tämä lääkäri oli mahtava, jutteli ja syötteli herkkuja eikä Chämpyä pelottanut käsittelyt, vaikka pyllyyn iskettiin ties mitä rauhottavia. Paikallispuudutuksessa ja rauhoituksessa vääntynyt kynsi kaivettiin kuopastaan. Kuukauden kuluttua olisi ollut rokotusten uusinnat ja kätevästi saatiin nekin tälle samalle käynnille. 

Tassu "NO CHEWING" -paketissa ja neiti ihan töttöröö!

Sanottiin eläinlääkärille, että tämän tapaturma-alttiin, vauhtia rakastavan koiran kanssa tullaan seuraavan kerran todennäköisesti vappuna tai juhannuspäivänä, sillä molempina kertoina kun päivystyshoitoon on jouduttu, on kyseessä ollut pyhäpäivä. Uudenvuoden silmätulehdusta silloin oli hoitamassa sama mies. :)

Nyt on tassu sitten kunnon paketissa ainakin seuraavat pari-kolme päivää. Neiti on vielä ihan töttöröö. Ei kerrota kellekään, että oli vahingossa pissannutkin kylpyhuoneen lattialle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti