Chandler

Chandler

tiistai 3. toukokuuta 2011

Huippusisäsiisteysvinkki haussa!

No niin, Chandler alkaa olla 3,5 kk vanha, eikä tippaakaan vielä sisäsiisti! Tiedän kyllä että toiset ovat hitaampia ja monilla tutuilla koirilla on mennyt puoli vuottakin oppia, ja tämä on tuikitavallista vielä tässä iässä. Silti toivoisin jo jonkinlaista edistystä! Käytössä on ollut positiivisen vahvistamisen keinot: hyvästä teosta kehuja ja pahasta ei mitään huomiota. Ulkona käytetään noin 1-2 tunnin välein, aina heräämisen ja useimmiten syömisen ja leikkien jälkeen.


Pissa osataan kyllä tehdä ulos ja tehdäänkin usein jo kymmenen minuutin kuluessa jos ollaan juuri herätty, leikitty tai syöty. Toisaalta joskus aamulla saadaan odotella 45 min tuloksetta. Sisälle sitä kuitenkin tulee vielä monta kertaa päivässä, etenkin yöllä. Ei olla öisin vielä herätty käyttämään pihalla, mutta kai sekin keino täytyy tässä ottaa käyttöön.


Mutta ne kakat! Rehellisesti sanottuna viimeisen kuukauden aikana on tehty ehkä kolme kakkaa ulos, muuten AINA sisälle semmoset 3-4 kertaa päivässä. Tämä tuntuu olevan se suurin ongelma: ulkona saatetaan olla tunti, pari odotellen, odotellen.... ja luovutettuamme sisälle mennessä se tehdään saman tien kuin raukka olisi joutunut ulkona pidättelemään. Eikä yleensä osu lähellekään sanomalehtiä. Hyvät palkinnot ja ylistävät kehut on annettu aina ulos tullessa, mutta vähän niitäkin tilaisuuksia on ollut. Varsinkin lumen sulattua ulkona kai on vain niin mielenkiintoista, että ei vain pystytä keskittymään.


Jos jollakulla on tehokkaita vinkkejä sisäsiistiksi opettamisessa niin kommentteja kiitos! Mielelläni kuulisin vähän muiden samanikäisten pentujen tilanteesta.


PS. Yleensä olen optimisti, mutta tämä kirjoitus on lähetetty turhautumisen puuskassa.

5 kommenttia:

 1. Meillä ainakin torutaan Mistiä jos se tekee sisälle, olettaen tietysti että ollaan sitä todistamassa samalla hetkellä. Ulos tehdessä kehuja ja joskus namia. Misti ei koskaan kakkaa sisälle, vain kolmesti on tainnut tehdä meillä ollessaan. Pissat tulee sisälle noin kerran päivässä tai ei ollenkaan. Meillä edistystä on tapahtunut paljonkin ja tuntuu, että se osaa jo tarkoituksella pidättää :) Yöllä ja yksinollessa on yleensä yhdet pissat tehtynä.

  Kyllä se Chandler siitä ajan kanssa oppii, usko pois. Mä ainakin suosittelen torumaan sitä, jos sisälle sattuu. Eihän se muuten tajua tehneensä väärin.

  VastaaPoista
 2. Kyllä meilläki niitä vahinkoja sattuu sisälle päivittäin, mutta aika hyvällä mallilla ollaan. Ongelmahan on just tuo että ulkona on niin mielettömästi kaikkea ihanaa, ettei siinä jouda kakkimaan. yleensä meillä ulkoillaan vapaana, mutta joskus kun tiiän, että mantulla on hätä eikä se vaan malta tehä niitä pisuja, niin otan sen hihnaan ja vaan seison paikallaan, ts. teen sen elämän niin tylsäksi että sitte se lopussaan ne tuotokset tekee. Mopin kans oli aikoinaan ongelmana se, ettei se ollut aiemmin tottunu kakkimaan lumelle. Lopulta siirsin sanomalehet pihan puolelle ja se toimi!
  Jaksamista pissakakkarumbaan, kyllä se siitä...

  VastaaPoista
 3. Höh, kirjotin pitkästä äsken tähän ja sitten se meni höpöksi.. :O No yritetäämpä uuestaan! Niin tuli mieleen tuosta edellisestä kommentista, että luin jostain kun jonku koira ei lumien suletttua osannu tehä ulos tarpeita, niin ne laitto sille valkosen palan styroksia niin heti oli helpompi tehä :D Ja sitte oon lukenu semmosista tarjottimista,joihin laitetaan ulkoa maata (hiekkaa,multaa,nurmikkoa tms) joita laitetaan siis sisälle sanomalehtien tilalle. Semmosen pitäs myös auttaa hahmottamaan ulos tekemistä. Niin ja vielä semmonen, jos et oo lukenu niin Tuire Kaimion Pennun kasvatus. Ihan erittäin hyvä opus,missä vaiheittain kerrotaan koulutuksen eri osioista sun muuta tärkeetä,suosittelen! Me ollaan menossa kattomaan meijän pentua ens viikon sunnuntaina, sen jälkeen vielä kuukausi odottelua että saa pennun kotiin :)

  VastaaPoista
 4. Hei nyt paljon kärsivällisyyttä ja uskoa pikkuneiti Chandleriin! Kyllä se sisäsiisteys sieltä aikanaan löytyy :)

  Susannahan varoitti meitä että sisäsiisteyden kanssa voi mennä sinne puolivuotiaaksi saakka ja Chandleria varmaan nyt hieman hämää tämä yllättävä kevään tulo ja lumien lähtö? Ainakin Peppi vielä selvästi kaipailee lumikasoja pissojen tekoon..

  Me ollaan nukutettu Peppiä häkissä nyt noin parin viikon ajan ja tytön pidätyskyky on parantunut huimasti! :) toki vieläkin tulee sisälle pissat sekä kakat eikä aina ees paperille mut sehän on tätä pennunelämää :D Niin ja Peppihän pissailee vielä satunaisesti alleen nukkuessaan.. saadaan lattian lisäksi pestä tyttökin :D

  Onhan nuo ipanat vielä niin pieniä, että jotenkin noinkin ison asian kun sisäsiisteyden hallitseminen tuntuu vielä niin isolta asialta :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkeitä ja kärsivällisyyden toivotuksista! :) Muitakin vielä samassa venneessä!

  Tottakai Chandler aikanaan oppii, tuli vain ehkä vähän turhuudenpuuskissa kirjoitettua ylireagointikirjoitus... Aikaisempaan, kuin puolivuotiseen sisäsiisteyteen, ei olla alusta asti varauduttukaan. :) Olisi ehkä voinut otsikoida pikemminkin tuon että "Miten saan pennun ymmärtämään, että ulos kakkaaminenkin on vaihtoehto?" sillä se tässä on hieman huolettanut. Mutte JEEEEE eilenpä tuli ja oiken kunnolla! Sai palkinnoksi kokonaisen kuivatun lihapullan. Jospas tämäkin pikkuhiljaa...

  Tinjalle paljon kärsivällisyyttä kuukaudeksi (ja ehkä siitä eteenpäinkin...) Muistan kyllä miltä tuntui tuo odotus! Pian se palkitaan! <3 Ja me tullaan kyllä leikittään Pikua heti kun mahdollista. :)

  VastaaPoista