Chandler

Chandler

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Toinen alokasluokan koe 5.10.

Toisen tokokokeemme päivä alkoi ihanasti "hotelliaamupalalla" Kentalan residenssissä Kokkolassa, jonne olimme ajelleet jo edellisenä iltapäivänä. Kerran nyt tuonne asti (hah, hurjat 200 km!) mentiin niin pitihän sitä päästä moikkaamaan ihan kunnolla kavereita. Käytettiin koirat kunnon metsälenkillä heti aamusta, ja pahimmat energiahöyryt purkautuivat, kun Chämppy sai tutkia Eenan opastuksella ihan uusia lenkkipolkuja.

Koepaikalle mentiin Katjan kanssa jo hyvissä ajoin. ALO-luokka oli viimeisenä, ja suunnitelmana oli, että Juha heittää Chämpyn hallille puolisen tuntia ennen luokan alkua. No, kiirehän siinäkin meinasi tulla, kun tajuttiin juurikin siinä puoli tuntia ennen luokan alkua että auton avaimet on minun taskussani. Äkkiä vaan toisella autolla hakemaan se koira paikan päälle. Luokka alkoikin vartin verran myöhässä, joten odotteluksihan se hieman menikin, ehkä vähän liikaakin. Luokassamme oli ilmoittautuneita koirakoita huimat 16, joten paikkamakuut tehtiin kolmessa erässä. Päästiin onneksi ensimmäiseen erään ja koeosuuskin suoritettiin jo toisena.


Liikekohtaiset pisteet (ja suluissa vertailun vuoksi ensimmäisen kokeen pisteemme)

Luoksepäästävyys 10 (10)

Paikkamakuu 8 (10)
Harmillinen kaksoiskäsky maahan. Oma mokani, sillä minulla olisi ollut lupa olla sanomatta "valmis" muiden mukana, kun Chämpyn katse oli yleisössä. Ensimmäinen käsky meni aivan kuuroille korville. Itse paikkamakuu oli ihan hyvä, välillä katseli yleisöön päin, mutta pysyi ihan levollisena.

Seuraaminen kytkettynä 7 (8)
Alkuorientaatio, huoh. Ennen liikettä jouduin herättelemään koiraa niin kauan kuin kehtasin, sillä kontakti tippui jatkuvasti jo perusasennossa - yleisöön meidän selän taakse! (Chämppy katseli ihan selvästi, että eikö Katja tuukkaan kehään meidän kanssa. No, nyt ei sentään tehnyt sitä mitä vuosi sitten Kokkolan mölleissä). Lähtö oli kamala, ensimmäinen "liike seis" ja koira jäi seisomaan. Videolta katsottuna (minua kuvattiin salaa! :D) seuraaminen näytti kuitenkin paremmalta miltä minusta tuntui, täyskäännös oli huono ja oikealle käännös löysä. Tuomari kiteytti mielestäni hyvin "kyllä se seurata osaa, nyt vain ei ollut heti ihan mukana".

Seuraaminen taluttimetta 8,5 (9)
Nyt näytti jo vähän enemmän tokolta. Alussa painoi ja poikitti. Täyskäännöksessä tein itse laakean U-kirjaimen, mitä ihmettä?! Kontakti tipahti ihan hetkeksi kerran, mutta nopeaa haki sen uudestaan.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5 (9)
Hidas maahanmeno.

Luoksetulo 10 (9,5)
Tässä mokailin kyllä jälleen ihan itse. Liikkuri sanoi "jätä koira", ja minä lähdin kävelemään jostain käsittämättömästä syystä sanomatta Chämpylle yhtään mitään. Sehän lähti mukaan. En tiedä menikö ihan sääntöjen mukaan, mutta palattiin lähtöpaikalle, liikkuri sanoi uudelleen "jätä koira", ja suoritettiin itse liike sitten mallikkaasti. Koirahan ei periaatteessa tehnyt mitään väärää. Tästä kuitenkin kuultiin sitten yleisvaikutelman perusteluissa...

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 (8,5)
Hieno pysähdys, mutta molemmilla etutassuilla asennonparannusaskeleet ja toisella vielä toinenkin.

Estehyppy 9 (9)
Sama homma kuin edellisessä liikkeessäkin.

Kokonaisvaikutus 9 (10)
"Koiralla oli kyllä hauskaa, mutta vielä on opittavaa ja niin on myös ohjaajallakin, että muistaa mitä pitää tehdä."

Yhteispisteet 176p., ALO1 ja sij. 3/16


Alkukankeuksien jälkeen meni siis ihan mukavasti. Skarpimpaa työskentelyä kyllä nähdään yleensä reeneissä, mutta kai tämä on vielä tätä koetilanteeseen opettelua, kun edellisessä kokeessa tuli ihan samoista asioista pistevähennyksiä.

Itselläni jäi aluksi koetilanteesta paljon pisteitä huonompi fiilis, ja minun piti käydä  kysymässä ihan sihteeriltäkin, että laskettiinko ne nyt varmasti ihan oikein... Melkein joka liikkeen alussa Chämpyn utelias katse harhaili yleisöön perusasennossa ja jouduin pyytämään kontaktia uudestaan. Ei kait siinä auta muu kuin reeniä reeniä reeniä nimenomaan uusissa paikoissa ja kokeenomaisissa tilanteissa.

No mutta olihan mulla taas hauskaa...

...varsinkin näitten tyyppien (ja kissojen!) kanssa!1 kommentti: