Chandler

Chandler

lauantai 27. lokakuuta 2012

Ensimmäinen möllitokokoe 27.10.2012.

Katja laittoi muutama viikko sitten infoa Kokkolassa järjestettävästä möllitokosta. Kerta Juha oli menossa sinne samana viikonloppuna töihin, itselläni oli syysloma ja vielä kun olin valittanut kun en pääse minnekkään reissuun Oulusta, en keksinyt hyvää tekosyytä olla osallistumatta sinne. Varsinkaan, kun sai nähdä ihania ihmisiä ja eläimiä meidän kesäkaupungista. Ilmottauduin siis mukaan sillä asenteella, että loistava tilaisuus katsoa missä mennään ja mihin keskitytään talvella - ja ennen kaikkea miten me toimitaan koetilanteessa. (Tiedoksi ihmetteleville, että möllitoko meinaa epävirallista koetta, joka on loistava tilaisuus harjoitella virallista koetta varten.)

Möllikoepäivä oli tänään. Lähettiin 9 maissa ajelemaan Oulusta ja oltiin kisapaikalla vajaa tunti ennen koitosta. Ensimmäiset 20 minuuttia mietin että ei tästä tuu yhtään mitään. Koira ei malttanu keskittyä tippaakaan mihinkään, kun paikka oli uusi (kesällä reenattiin ulkona), toiset koirat ja niiden tekemiset ihan liian kiinnostavia ja autossa oli istuttu viimeiset 2,5 tuntia. Ja sitten ku Chämppy vielä näki Katjan niin voi herran jestas. Sillä oli Katjaa niiiiin valtava ikävä, että itkuhan siinä tuli kun piti mamman kanssa keskittyä muka johonki ja Katja istui kaukana sihteerin pöydän ääressä. No, ulkona vähän frisbeen kanssa pahimpien höyryjen päästöä ja pikku reeniä häiriöttömästi ja vakuutuin, että ehkä me sittenkin kehässä käydään kerta tänne asti oltiin tultukki.

Luoksepäästävyys 10
Vähän piti nakittaa koiraa aluksi, että pikku päässä hoksattiin että tässä rivissä pitäs olla niinku nätisti sivulla. No, tuomarin käydessä tervehtimässä oltiin kuitenkin palkatta ja hienosti meni!

Paikkamakuu 8
Koska viimeisimmässä reeneissä paikkamakuussa Chämppy nousi istumaan, otin varmuuden vuoksi taas lyhyemmän matkan, vaikka tuomari olikin sanonut että vähentää siitä pisteitä. Maassa pysyi kuitenkin hienosti, vaikka rivissä nousikin useampikin koira. Sykkeen nousemisen satasen tienoille aiheutti kuitenkin katse, joka viimeisen minuutin oli enemmän yleisössä kuin minussa. Juha kun oli päättänyt kirkkaan keltaisessa takissa (joka muuten näkyy aika kauas) kurkata sieltä takarivistä nähdäkseen meidät paremmin. Chandler teki kaulanvenytysennätyksensä nostamalla päätä niin paljon kuin vain kykeni pitämällä samalla kyynärpäät maassa. Tilanne oli Chandlerin mittapuuhun hyvin haasteellinen ja olen erittäin ylpeä ja tyytyväinen, että maassa pysyttiin koko kaksiminuuttinen!

Tässä vaiheessa meillä oli melkein puolen tunnin tauko. Siihen väliin mahtui vähän ulkoilua, Chandlerille paljon hellyyttä Katjalta ja lisäksi yksi kehästä karannut koira, joka päätti tulla Chandlerin luo hallin seinustalle ja aiheuttaa pikku päällekäymisen. Kahakassa Chämpyltä lähti panta ja hihna jäi tyhjänä käteeni. No, neitihän ei tuosta traumaa ottanut vaan toipui hyvin, minä tosin säikähdin enemmänkin.

Seuraaminen remmissä 7
Tämä liike oli ainoa, jota Chandler ei suorittanut tasonsa mukaisesti. Ei se mikään vahva liike ole meillä ollutkaan, mutta nyt meni kyllä ihan miten sattuu. Chämppy otti kontaktin vasta juoksuvaiheessa ja taisi se hihna käydä suussakin välillä... Tässä vaiheessa Juha lähti hallista eikä kestänyt katsoa loppua kokeesta. En tiedä mistä nuo 7 pistettä ansaittiin. Kai se siinä vierellä kuiteski jölkytteli.

Seuraaminen ilman remmiä 8
Lähti kyllä ihan hienossa kontaktissa ja meni kokonaisuudessa huomattavasti edellistä paremmin käännökset, pysähdykset ja juoksut mukaan lukien. Mitä nyt siinä vaiheessa, kun otettiin rintamasuunta sihteerin pöytään, Chämppy päätti että "hei oota mää käyn moikkaan Katjaa!" ja tuli kyllä ihan kuuliaisesti jatkamaan seuraamista kun oli hieman harhautunut reitiltään... Tuo ois jotain vakavampaa tyyppiä ehkä harmittanut, itselläni sen sijaan oli naurussa pidättelemistä.

Liikkeestä maahan 9
Piste lähti siitä, että neiti ei ollu ihan hereillä ja jäi hetkeksi istumaan liikkeelle lähdössä. Otti kyllä minut nopsaa kiinni ja teki varsinaisen liikkeen hienosti.

Liikkeestä seisomaan 10
Se meni hyvin!

Luoksetulo 9,5
Teki jonku kumman kaaren (sihteerin pöydän suuntaan...? :D), mutta tempperamentin mukainen nopea ja minun mielestä ihan suora sivulle tulo.

Hyppy 9,5
Pikkusen otti askeleen, pari paikoillaan pysähtymisen jälkeen.

Kokonaisvaikutelma 8,5
Vähennyksiä tuli kuulemma sihteerin tervehtimisestä kesken liikkeen ja siitä, että liikkeiden välissä vaati vähän käskyjä pysyäkseen sivulla. Muuten hauska ja innokas meininki!

Yhteensä 174p ja ALO1-tulos! :D


Mutta olihan meillä hauskaa, etenkin jälkeen päin ajateltuna. Opittiin, että kisapaikalle tulo suoraan autossa istumisen jälkeen ei ole ihan viisasta, motivointiin kannattaa varata ehkä hieman enemmän aikaa ennen remmiseuruuta ja tutut pysyy neutraaleissa väreissä jossain takarivissä, jos haluavat katsella koetta. Kaikissa liikkeissä ja etenkin maltissa liikkeiden välillä on vielä tekemistä ennen virallisia koitoksia. Chandler teki remmiseuruuta lukuun ottamatta mielestäni ihan tasonsa mukaisen suorituksen. Tai no ei se seuraamisessakaan ennen ole muualla piipahtanut. En palkannut herkuilla muuta kuin tuossa rivissä ennen luoksepäästävyyttä ja vähän tsempiksi remmiseuruun jälkeen. Eleillä, naurulla ja kiitoksilla tottakai joka liikkeen jälkeen, mutta eihän sitä kielletäkään. Kiitos Keski-Pohjanmaan koirakillalle ja tuomari-Marjalle hauskasta aamupäivästä!

Iltapäivällä Chämppy pääsi vielä moikkaamaan Eenaa, Jewiä ja kissoja. Ja kyllä on loppupäivän nukuttanu makiasti.

2 kommenttia:

  1. tSämppypämppy. <3 Oli ihana nähdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä! Nyt ei tuu kyllä 3 kuukauden taukoa (lue: Ouluun sieltä hophop!).

      Poista