Chandler

Chandler

tiistai 9. lokakuuta 2012

Alkeiskurssilaisten kuulumisia

Moi!

Minäpä kirjoitan nyt vaihteeksi Chämpylän blogiin. Viikko sitten tosiaan muutettiin uuteen kotiin ja Chimppa on tosi hyvin kotiutunut tänne. 

"Mukava kämppä, kun on ikkunat niin matalalla, että yltää katselemaan ulos. Sain myös päivystäjän tittelin, kun päivystän aina välillä takaovella ja odotan isäntäväkeä kotiin."

Mukava on myös meistä tulla kotiin ja kurkata ikkunasta, mitähän se koira mahtaa tehdä. Kerran on käräytetty jo sängyltä makaamasta, nopeasti tosin pomppasi pois tajuttuaan, kuka ikkunasta tuijottaa.

Tänään mun ja Chämpyn agilityn alkeiskurssi sai päätöksensä ja ens viikolla alkaakin jo jatkokurssi. Alkeiskurssilla opimme putken, hypyn, renkaan, muurin, "pitkän" ja pussin jo melko hyvin. Kepit olivat aluksi tosi hankalia, mutta tänään koiran päässä tapahtui viimein välähdys ja se osas mennä oikeista väleistä hihnalla ohjaamattakin. Hieno kattoo vierestä, ku toinen hoksaa. Neljä keppiä on meidän tämän hetkinen saldo.

Kaikkein hankalimpia esteitä ovat ehdottomasti keinu, puomi ja A-este. Näitä ollaanki treenattu vasta alastulojen osalta tulemalla sivusta niin, että koira kävelee alastulo-osan päältä ja pysähtyy halutulle alueelle. Lähestymistapa on ollut hyvä, eikä koira ole esteitä pelännyt. Vielä ei bortsu ole kuitenkaan hoksannu, mistä hommassa on kyse. Ehkä jatkokurssilla opimme.

Tähän mennessä olemme tehneet vasta kahden esteen ratoja. Niissä Chämppy on haka. Vauhti on mieletön ja isäntä jää kyllä juoksussa kakkoseks. Juomapullo saa olla molemmilla mukana :) 
Putki on ehdoton suosikkieste, sinne mennessä pitää aina vähän haukahtaa innosta. 

Parasta kurssilla on kuitenkin ollut koiran suuri motivaatio lajia kohtaan. Tänään Chän hyppäs auton takatilassa seisomaan jo hyvissä ajoin tajuttuaan, minne ollaan menossa. Välillä intoa on vähän liikaakin eikä koira malta pysyä paikallaan vaan koittaa ottaa varaslähdön esteisiin. "Jos mää hiljalleen hipsin tuonne putkea kohti niin ei se varmaan huomaa." Tässä meillä on eniten tekemistä ensi kurssilla. 




Terveisin
Juha ja Chämppy

1 kommentti: