Chandler

Chandler

maanantai 9. tammikuuta 2012

Tekevälle sattuu, joskus vähän kovemmin!

Bordercollie on aivan ihana rotu nimenomaan aktiivisuutensa vuoksi, ja Chandler on käsitykseni mukaan hyvin tyypillinen rotunsa edustaja. Kaikki meneminen, juokseminen, miettiminen ja tekeminen on vain niin kivaa! Paikallaan olo (esim. tokoreeneissä sivuseinällä, kun on muiden vuoro reenata) tylsistyttää! Naurunaamaa näytetään aina kun saa vain tehdä jotain.


Kamera pois ja heitto, kiitos!


Tällä nyt vain on hieman varjopuoliakin...


Uusi vuosi vietettiin hyvässä seurassa mökillä, ja Chankin sai pari koirakaveria, Ronjan ja Rillan, seurakseen. Mikäs sen parempi tapa juhlia, kuin juoksennella kahden muun kanssa uppohangessa metsän keskellä. 


Ronja oliki leppoisa kaveri!


Uuden vuoden päivänä aamulla herätessämme hoksattiinkin sitten rähmästä lähes kiinni umpeutunut silmä, ja alaluomessa pieni haava, ehkäpä illan leikkien seurauksena?! Tietenkin on voinut tulla oksasta tai melkein mistä tahansa muusta. 1. Tulehtunut ja aika rajunnäköisesti! Kotiin kun päästiin niin pari sivua selailua Koiran uusi kotilääkäri -kirjasta "Kaikkiin silmävammoihin pitää suhtautua vakavasti, sillä seurauksena voi olla näön menetys. Silmävammojen sattuessa koira tuleekin viedä pikaisesti eläinlääkärin arvioitavaksi..." "Silmän bakteeritulehdukset vaativat aina eläinlääkärin hoitoa..." ja sitten soitto päivystävälle, joka neuvoikin tulla vastaanotolle vielä saman illan aikana. Etenkin kun siinä nyt oli epäily haavasta, alaluomi melkein roikkui.


Hassu tuo meidän koira, sitä taas ei terveysongelma haitannut pätkääkään. Eläinlääkärissäkin oli vain oma utelias itsensä. Lähinnä oli jännä tuo autio paikka iltayhdeksältä, pitihän niitä muitakin vastaanottohuoneita käydä omin luvin tutkimassa... Antibioottikuurin sai sekä tablettina että tippoina silmiin ja hienosti on antoi koko kuurin niitä laittaa. Tabletit on niin hyviä että niitten eteen kantsii tehdä vähän temppujakin!


Saispa jo luvan....


Noo, silmäongelma on nyt hallussa, mutta 2.vanha kynsiongelma nousi taas pinnalle. Sitä kun on alettu nuolla ihan toden teolla, niinä hetkinä kun ei ole muuta tekemistä (eihän tämä muuten sitä muista ajatella...). Toiselta puolelta juuresta on vähän vertakin tihuuteltu. Kauluri ostettiin jo viimeviikolla. Tötterö päässään Chandler on "hyvin aidonnäköinen bordercolliepatsas", ei liiku mihinkään, murjottaa vain pää alas painuneena. En edes kehtaa laittaa kuvaa kun toinen on niin reppana! Enimmäkseen pidetäänkin sukkaa.


Käytiin tänään näyttään kynttä lekurille, joka näki parhaaksi muotoilla sitä kirurgin veitsellä vuollen. Rauhoitus tehtiin, oli aika ronski operaatio! Nyt neiti on ollut aika tokkurassa koko päivän, mitä nyt vähän leluja tuonut ja muka ravistusleikkejä tarjonnut. Antibiootit + kipulääkkeet varalta jälleen päälle, erikoisshampoolla varpaan pesua ja välillä kynnen viilausta. Biotiinin lisäksi suositeltiin vielä sinkkiä sisältävää yhdistettä. Kontrolliin parin viikon päästä jolloin mahdollisesti kuvataankin varpaat osteomyeliitin (=luutulehdus) varalta. Tämä lääkäri oli sitä mieltä, että aina parin päivän sisällä kannattaisi haljenneet kynnet näyttää, toisin kuin Kemin lääkäri, johon aiemmin oltiin yhteydessä.


Katsotaanpas nyt miten Kajaanin reissun kanssa käy. Itseäni haluttaisi hirveästi mukaan kun luvassa on HillanRedinPepinMantanLotanEmmin ja kaikkien taustajoukkojen jälleennäkeminen! Temmellys sinäänsä ei ole kiellettyä, kunhan vain tossu pysyy jalassa ja meno suhtkoht rauhallisena. Mutta bordercolliethan me tiedetään...

1 kommentti:

  1. Pikaista paranemista sisko-tytölle, harmillisia aina nuo sairastamiset. Toivottavasti tapaaminen Kajaanissa kuitenki onnistuu, mutta jos ei niin sitte suunnitellaan seuraavaa!
    Minä oon ostanu apteekista semmosta ainetta kuin Dermacool, on tosi hyvää pienten nirhaumien ja haavojen hoidossa. Ne pienetkin kun tahtoo sen nuolemisen seurauksena aina pahentua. Meillä on ainaski auttanu siihen että eivät sitten nuole, aine viilentää ja rauhottaa kutinaa ja maistuu ilmeisesti aika pahalle...Suosittelen ostamaan jemmaan!

    VastaaPoista